diumenge, 5 de febrer del 2012

El centre cultural Can Fabra acull una exposició de fanzines des dels 80 fins ara

El centre cultural Can Fabra, situat a la biblioteca de Sant Andreu, acull fins al 3 de març l'exposició Fanzines: Art Fotocopiat. Dels anys 80 fins ara. especialment inspirada en les publicacions alternatives d'influència mod i dedicades a la música Soul. 

Aquesta petita exposició ha estat creada per Miqui Puig, cantant i tertulià, a partir de la seva col·lecció personal de fanzines, els quals ell descriu com a publicacions fetes per fanàtics d'una temàtica (fan's magazine) poc comercial i que mai sol ser remunerada. En el seu cas, els seus interessos anaven lligats amb el moviment mod, moviment social nascut als anys 60 que seguia la música jazz; i la música soul.Observant-los podem veure l'evolució dels primers fanzines dels 80 fets amb màquina d'escriur, fins a l'última vitrina on se'ns presenten els exemplars més nous ja directament publicats a la xarxa.

Exemples de publicacions dels 80' com ara Disco 2000 o Punky Girl


El més remarcable de l'exposició són les explicacions que Miqui Puig fa en primera persona sobre els elements exposats, ja que, a part de que són de la seva col·lecció privada, molts d'ells van ser pròpiament editats i dissenyats per ell i altres amics seguidors d'aquestes corrents. Entre ells trobem títols com: Recto, Honesto y Correcto; Sólo para tus ojos; Punky Girl o Club Negre, una de les poques publicacions sobre soul editades en català. 

L'ex integrant de la banda Los Sencillos i propietari de la col·lecció farà una xerrada al mateix Can Fabra emmarcada en la temàtica de "l'art imprès" el 29 de febrer a les 19:00h, tres dies abans del tancament de l'exposició. 

Exemples de fanzines des dels 80' fins a l'actualitat per agafar amb prèstec bibliotecari





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada