divendres, 17 de febrer del 2012

“Proyecciones del Pulso” exposa escultura en moviment al Convent de Sant Agustí

Els diferents artistes que col·laboren al grup Proyecciones del Pulso mostren la seva col·lecció d'escultura en moviment Barquitos al Centre Cívic Convent de Sant Agustí a Ciutat Vella. L'exposició es va inaugurar ahir al vespre i es podrà veure fins l'11 de març.

L'obra va començar el 17 de setembre de 2011 quan es van deixar anar 119 petits vaixells de fusta al llac del parc de la Ciutadella, on es troba l'escultura el Desconsol de Josep Llimona. Els autors d'aquests són exactament 100 dibuixants convidats de diferents països del món entre els quals hi trobem França, Argentina, Estats Units, Brasil, Perú, Portugal, Uruguai, Espanya, Rússia o Japó.

Els vaixells fan dos pams de llargada aproximadament; d'aquests vehicles s'alça una vela quadrada que conté els dibuixos de cada artista. El títol de l'obra sumat al nom del col·lectiu d'artistes és l'explicació del que succeeix amb els objectes quan es deixen anar a l'aigua: la gent els impulsa i aquests tracen línies indefinides que culminen amb la decisió del vent.

Al Centre Cívic Sant Agustí no només s'hi poden trobar exposats els vaixells sinó que també hi ha una projecció audiovisual del moment quan es van deixar anar al llac aquestes joguines de fusta.

El grup d'il·lustradors, fotògrafs i realitzadors de vídeo contemporanis que conforma "Proyecciones del pulso" es dedica a idear, crear i realitzar breus intervencions visuals a la via pública basant-se en una proposta temàtica concreta. A partir d'aquesta es convida a l'espectador a reflexionar sobre les alternatives, els múltiples punts de vista, d'un projecte sense intermediaris. Les altres exposicions que ha dissenyat el grup són Quiero ser i Los sueños rotos.


Conjunt de vaixells que es van deixar flotar al llac de la Ciutadella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada