dimecres, 7 de març del 2012

Les exposicions "Materia Primera" i "Recerca de Territoris" es podran veure fins el 30 de març a Casa Elizalde

El centre cívic Casa Elizalde de l'Eixample acull del 6 al 30 de març les exposicions del sevillà Manolo Gómez i del francès d'origen espanyol Manuel Ruiz Vida. El primer artista mostra "Materia Primera", una reflexió sobre les formes de figuració i abstracció a la sala Montserrat Roig. El segon, s'explica a sí mateix a la sala Carme Biada a través de "Recerca de territoris".

Ambues obres pictòriques s'inclouen en l'"etiqueta" art contemporani. Manolo Gómez usa el collage no figuratiu per expressar-se i fusionar la pintura amb la vida i l'experiència personal. A més a més, convida voluntàriament a l'espectador a fer un viatge introspectiu perquè revisi les seves memòries. En els seus quadres no s'hi identifica cap objecte del món real però cadascú hi pot trobar un vincle o coincidència amb espais personals.
Collage de Manolo Gómez


Alhora, Manuel Ruiz Vida usa un model, un objecte, que deixa d'existir en el moment en què l'autor juga a la desfragmentació i la reinterpretació d'aquest. La major part són pintures a l'oli on es plasma el qüestionament de la matèria, la superfície dels objectes i la percepció del quadre.

Els dos artistes han gaudit de molta activitat en el seu àmbit. Han exposat de manera col·lectiva i individual. Manolo Gómez ha ensenyat el seu art bàsicament a Espanya i en concret en galeries de Barcelona, on va fixar la seva residència l'any 1971. Per altra banda, Manuel Ruiz Vida compta amb exposicions arreu d'Europa -França, Bèlgica, Alemanya o Holanda- també ha escrit alguns articles sobre les seves col·leccions i ha publicat en algunes revistes franceses i angleses.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada